Reactie

Afellay kraakt basisdebutant van AZ: 'Het leek wel alsof hij op schaatsen stond'

Afellay kraakt basisdebutant van AZ: 'Het leek wel alsof hij op schaatsen stond'

23-01-2023 07:33

Ibrahim Afellay heeft geen hoge pet op van Zinho Vanheusden. Door de defensieve problemen die de Alkmaarders achterin hebben mocht de Belg het vanaf de aftrap laten zien tegen Fortuna Sittard, maar volgens de analist leek het alsof hij 'op schaatsen' stond.

Wat betreft de verdediging krabt Pascal Jansen zich momenteel achter de oren bij AZ. De oefenmeester kan al enige tijd niet beschikken over Bruno Martins Indi en daar kwam afgelopen week nog een probleem bij. Sam Beukema is enige tijd niet inzetbaar, waardoor andere spelers uit de selectie van de Alkmaarders de kans achterin krijgen.

Vanheusden speelde tegen Fortuna als linkercentrale verdediger, maar dat was volgens Afellay geen succes. "Vanheusden speelde zondag voor het eerste in de basis, maar die was niet heel gelukkig", liet de analist bij Studio Voetbal zien aan de hand van een aantal momenten. "Hij was zijn tegenstander soms helemaal kwijt en maakte een onnodige overtreding waar hij veel te laat kwam, er waren nog zo veel mensen achter de bal."

Ook een sprintduel met Burak Yilmaz ging de van Internazionale gehuurde verdediger niet goed af. "Bij dit sprintduel tegen Burak Yilmaz, toch al een man die behoorlijk op leeftijd is, houdt hij een veel te grote afstand. Hij moet veel korter zitten, het leek wel alsof hij op schaatsen stond", besloot hij.

Het basisdebuut van Vanheusden duurde niet lang. De verdediger werd in de rust naar de kant gehaald voor Maxim Dekker. AZ won de wedstrijd met 3-1, waardoor het twee punten is ingelopen op koploper Feyenoord, dat met 1-1 gelijkspeelde tegen Ajax.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!