Nieuws

Van Hanegem looft uitblinkers: 'Vrat eerst die kleine Conceiçao op en later Tadic'

Van Hanegem looft uitblinkers: 'Vrat eerst die kleine Conceiçao op en later Tadic'

22-01-2023 22:28 Laatste update: 22:31
4

Willem van Hanegem zag hoe Feyenoord zondagmiddag dé kans liet liggen om uit te lopen op Ajax. De Kromme vond dat de Rotterdammers meer verdiende en zag Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman uitblinken.

Feyenoord en Ajax kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel en dus blijft het verschil op de ranglijst vijf punten. 'Ajax liet erg weinig zien, Feyenoord wel wat meer, maar er waren weinig kansen', analyseert Van Hanegem in zijn column voor het Algemeen Dagblad. 'Die Danilo zal als hij op zondagavond thuis neerploft op de bank toch weleens denken: wat heb ik nou eigenlijk gedaan? Hij rent maar op volle snelheid tussen die centrale verdedigers en de keeper heen en weer, om ze onder druk te zetten.'

'En te vaak moet hij dat ook nog alleen doen', vervolgt Van Hanegem. 'In balbezit komt hij vervolgens nauwelijks in het stuk voor. Santiago Giménez schijnt dat rennen niet te kunnen, maar hij is wél gevaarlijk. Hij ging Edson Álvarez in de laatste minuut voorbij alsof die er niet stond, maar de afwerking had beter gemoeten.'

Van Hanegem zag Bij Feyenoord meerdere spelers een sterke indruk maken. 'Bij Feyenoord vielen Mats Wieffer, Lutsharel Geertruida en Quilindschy Hartman op. De laatste vrat eerst die kleine Portugees Conceiçao op en later Dusan Tadic. Wieffer speelde Berghuis uit de wedstrijd. Wieffer gaat er niet meer uit, zo makkelijk speelt die gozer. Als Quinten Timber weer helemaal fit is, zou ik die straks als diepste middenvelder opstellen en dan Szymanski eruit', besluit De Kromme.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!