Wedstrijdverslag

NEC sluit jaar af in linkerrijtje, Willem II 12 duels (!) op rij zonder winst

NEC sluit jaar af in linkerrijtje, Willem II 12 duels (!) op rij zonder winst

22-12-2021 21:20

Willem II begon het seizoen uitstekend, maar sluit de eerste seizoenshelft in mineur af. De ploeg uit Tilburg verloor in eigen stadion met 0-1 van NEC en is daardoor al twaalf wedstrijden zonder zege in de Eredivisie. Magnus Mattsson zorgde er met zijn treffer voor dat NEC het kalenderjaar afsluit in het linkerrijtje.

De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang, maar naarmate het duel vorderde greep NEC het initiatief. Er werden een aantal kleine kansjes gecreëerd via Jordy Bruijn en Elayis Tavsan, maar verder gebeurde er weinig in het Koning Willem II Stadion. Calvin Verdonk mocht niet veel later van geluk spreken dat de VAR niet ingreep na een tackle vol op de enkel van Ché Nunnely.  Vlak voor rust brak NEC het duel vervolgens open. Bruijn gaf de bal goed mee aan Mattson, die de bal koel achter Timon Wellenreuther schoof.

Na de theepauze bleef NEC de betere ploeg. Het leek ook op 0-2 te komen, maar Wellenreuther keerde oog in oog met Dirk Proper. In de rebound liet Bruijn na om de bal in het Willem II-doel te werken. Willem II-coach Fred Grim probeerde met een aantal offensieve wissels het tij te keren. NEC werd achteruit gedrukt en dat leverde één gevaarlijk moment op via Nunnely, maar eigenlijk kwam NEC verder geen enkel moment écht in gevaar.

In de slotfase van de wedstrijd kreeg Willem II nog een rode kaart. Ulrik Jenssen hield de doorgebroken Tavsan vast en kon alvast wat eerder gaan douchen. Door de overwinning duwt NEC Heerenveen op doelsaldo naar plaats tien op de ranglijst. Willem II blijft dertiende, maar kan nog ingehaald worden door Heracles Almelo en RKC Waalwijk.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!