AZ wint van Fortuna Sittard en nadert koploper Feyenoord tot op twee punten

22-01-2023 18:40 Laatste update: 18:46

AZ heeft optimaal geprofiteerd van het puntverlies van Ajax en Feyenoord. De Alkmaarders wonnen in eigen huis met 3-1 van Fortuna Sittard en zijn zo twee punten ingelopen op de koppositie.

AZ begon uiterst goed aan het duel met Fortuna en kwam dan ook al vroeg op voorsprong. Na drie minuten spelen kopte Dani de Wit op aangeven van Jens Odgaard de 1-0 tegen de touwen. Na elf minuten spelen werd de stand echter alweer gelijkgetrokken via Burak Yilmaz. De Turkse spits mocht vanaf elf meter aanleggen en faalde niet: 1-1. AZ herpakte zich snel en nam weer het initatief in de wedstrijd. Nog voor rust kwam de thuisploeg via een eigen doelpunt van Ximo Navarro weer op voorsprong.

Na een klein uur spelen bepaalde Vangelis Pavlidis de eindstand op 3-1 en daarmee doet AZ uitstekende zaken. De Alkmaarders staan tweede met maar twee punten achterstand op koploper Feyenoord. PSV staat op één punt achterstand, FC Twente op twee punten en Ajax staat vijfde met drie punten achterstand op AZ.