Nieuws

Schreuder tevreden met 'vooruitgang' bij Ajax: 'Ben misschien enige die het ziet'

Schreuder tevreden met 'vooruitgang' bij Ajax: 'Ben misschien enige die het ziet'

22 januari - 17:44
0

Alfred Schreuder is na het gelijkspel tegen Feyenoord tevreden over de vooruitgang die Ajax boekt. De Amsterdammers zijn volgens de trainer nog 'groeiende'.

"Je ziet dat het team groeiende is en dat er een goede strijd in het team zit. Anders kom je ook niet terug in deze wedstrijd", aldus Schreuder tegenover ESPN. "Feyenoord geeft het in het algemeen niet weg als ze voor komen. Wij komen goed terug in de wedstrijden en kregen nog meer mogelijkheden. Wij zijn groeiende en ik ben misschien de enige die het ziet."

Tegen FC Twente kwam Ajax niet al te best voor de dag en daar kreeg Schreuder veel van mee. "Ik hoor en lees ook veel, vorige week was het ook niet goed, zeker het eerste kwartier niet. Maar wij zijn ergens mee bezig en ik zie dat er echt een elftal op het veld staat, ook na de rode kaart van vorige week. Ik vind dat we een goede teamprestatie neerzetten."

"In de eerste helft gebeurde niet heel veel voor beide doelen. Er waren weinig kansen aan beide kanten. Wij kregen goede kansen via Kudus en Timber, dat was het wel. Verder hebben we niet veel gecreëerd", vervolgt Schreuder. "We hadden moeite om de vrije man te vinden. Ik had het gevoel dat het druk zetten wel goed ging. Er waren veel duels. Feyenoord leek optisch misschien wat agressiever."

"Gaandeweg de wedstrijd zie je dat het veel beter werd. Taylor en Berghuis gingen wat dichter bij elkaar spelen en Bergwijn viel goed in", doelt Schreuder op de betere tweede helft van de Amsterdammers. "Volgens mij kan Sánchez ook aan de buitenkant positie kiezen, waardoor de bal makkelijker wordt en speel je het twee-tegen-één via de buitenkant uit. Dan kan Feyenoord niet doordekken."

Door een verkeerde pass van Berghuis kon Paixao de 1-0 maken voor Feyenoord. 'Fouten horen bij het voetbal. Berghuis geeft in de tweede helft twee wereldopeningen. Dit hoort bij voetbal, ik ga niet zeggen dat het een verkeerde bal is', aldus de trainer, die sprak van een 'fantastische wedstrijd'. "Feyenoord was goed en we hebben in de tweede helft een prima Ajax hebben gezien, dat streed voor wat het waard was en goed terugkwam. Ik denk ook dat we op het eind misschien een penalty hadden verdiend", sluit Schreuder af, doelend op de vermeende overtreding van Quilindschy Hartman op Brian Brobbey.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie