Breaking news

Feyenoord en Ajax spelen na hectische slotfase gelijk in enerverende Klassieker

Feyenoord en Ajax spelen na hectische slotfase gelijk in enerverende Klassieker

22-01-2023 16:28 Laatste update: 16:38

Feyenoord en Ajax hebben in een enerverende Klassieker uiteindelijk de punten gedeeld. De Rotterdammers waren het overgrote deel van de wedstrijd de betere ploeg, maar de Amsterdammers wisten mede dankzij een betere tweede helft de stand gelijk te trekken. 

De Klassieker ging zoals tegenwoordig wel vaker gebeurt iets later van start door het gebruikelijke vuurwerk in De Kuip. Feyenoord schoot vervolgens uit de startblokken na het eerste fluitsignaal van Serdar Gözübüyük en begon sterk. Een aantal standaardsituaties werd het hachelijk voor de goal van Geronimo Rulli, door weifelend optreden van de doelman. In de 16e minuut deed het eerste échte gevaar zich voor toen Jurriën Timber de bal bijna in eigen doel werkte. Door goed optreden van Rulli werd die nachtmerrie geen werkelijkheid.

Ajax pakte ook al snel een aantal gele kaarten via Kenneth Taylor en  Timber en wist geen grip te krijgen op Feyenoord. Toch werden de Amsterdammers steeds gevaarlijker. Via Mohammed Kudus, die naast kopte uit een voorzet van Calvin Bassey, kreeg Ajax zelfs een grote kans. Uiteindelijk kreeg Feyenoord loon naar werken toen nota bene Steven Berghuis de bal verspeelde. Via Quilindschy Hartman kreeg Igor Paixao de bal en die haalde verwoestend uit. Daarmee bepaalde de Braziliaan de ruststand, want Ajax verzuimde snel te antwoorden via Jorge Sánchez.

In de tweede helft bleef het spelbeeld in eerste instantie hetzelfde. Feyenoord kwam niet tot levensgrote kansen, maar wel vaak tot een afstandsschot. Ajax werd wel steeds sterker en dat resulteerde in de 71e minuut tot de 1-1. Het leek Mats Wieffer die de bal in eigen goal tikte, maar de kopbal van Davy Klaassen bleek al over de lijn, waardoor de middenvelder de goal op zijn naam kreeg. Daarna ging het op en neer in De Kuip en liep de spanning geregeld hoog op met een opstootje. In de slotfase werd het nog erg hectisch aan beide kanten. Santiago Gimenez kreeg een grote kans, waarna Ajax aan de andere kant een penalty claimde. Het bleef uiteindelijk bij 1-1. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!