Nieuws

Ajax en PSV krijgen duidelijkheid: Afrika Cup gaat definitief door

Ajax en PSV krijgen duidelijkheid: Afrika Cup gaat definitief door

22-12-2021 19:52

De Afrika Cup zal in januari 'gewoon' plaatsvinden, ondanks de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus. Dat heeft de organisatie woensdag wereldkundig gemaakt. Het nieuws heeft ook gevolgen voor meerdere Eredivisie-clubs, die hun spelers na de winterstop af moeten staan.

Er was de laatste weken onduidelijkheid of de Afrika Cup wel door kon gaan. De omikron-variant, die voor het eerst is aangetroffen in Zuid-Afrika, verspreidt zich namelijk snel. Desondanks hebben alle deelnemende landen woensdag in een online meeting gehoord dat het eindtoernooi door zal gaan.

Vooral Ajax en PSV zullen niet erg blij zijn met dit nieuws. Sebastién Haller, Andre Onana en Ibrahim Sangaré missen daardoor de eerste wedstrijden na de winterstop, waaronder de topper tussen PSV en Ajax op 23 januari.

De Afrika Cup begint op zondag 9 januari met Kameroen - Burkina Faso en Ethopië - Kaapverdië, de finale staat voor 6 februari op de rol.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!