Heerenveen wint Derby van het Noorden mede dankzij Sarr en Noppert

22-01-2023 14:08

Sc Heerenveen heeft zondagmiddag in de Derby van het Noorden aan het langste eind getrokken. Mede dankzij twee doelpunten van Amin Sarr en één assist van Andries Noppert werd het 3-1 voor de Friezen.

Opvallend bij SC Heerenveen was de afwezigheid van Sydney van Hooijdonk. De bekritiseerde aanvaller begon op de bank waardoor Sarr in de punt van de aanval stond. Laatstgenoemde liet zich direct gelden en schoot na slechts vijf minuten de bal al binnen. Doelman Andries Noppert schoot de bal naar voren en die belandde voor de voeten van de spits die die kans niet onbenut liet. Wat volgde was een povere wedstrijd met sporadisch kansen voor beide ploegen. Heerenveen was dominanter in balbezit en kreeg de grootste kans om de score te verdubbelen. Pelle van Amersfoort stuitte echter op Thijmen Blokzijl die daarmee de 2-0 voorkwam. Bijna uit het niets was daar Groningen die de gelijkmaker scoorde. Florian Krüger scoorde na wat geklungel achterin de gelijkmaker waardoor beide ploegen met een gelijke stand de rust in gingen.

In de beginfase van de tweede helft was Tomas Suslov dicht bij de 1-2 voor Groningen. Noppert moest er alles aan doen om een doelpunt te voorkomen, met succes. Na de grote kans van Groningen was het weer Heerenveen die het spel dicteerde. In de tweede helft kwam de onder druk staande Van Hooijdonk binnen de lijnen. Het duurde niet lang voordat de aanvaller vanuit de tweede lijn probeerde te scoren, maar weer stuitten de Friezen op doelman Michael Verrips. Enkele minuten later was er geen houden meer aan voor Groningen. Van Amersfoort kopte raak vanuit een hoekschop en slechts enkele tellen later kam Heerenveen op 3-1. Het was Sarr die zijn tweede van de middag maakte en daarmee ook de eindstand bepaalde.

Heerenveen staat door de overwinning in ieder geval tijdelijk op de zevende plaats in de Eredivisie. FC Groningen blijft onderin op de vijftiende plaats bungelen.