Nieuws

Rulli kijkt uit naar beladen Klassieker: 'Weet dat de emoties meetellen'

Rulli kijkt uit naar beladen Klassieker: 'Weet dat de emoties meetellen'

22-01-2023 13:48

Gerónimo Rulli kijkt uit naar de eerste Klassieker met Ajax. De doelman heeft zich voorbereid op de mogelijke gekte in De Kuip en weet wat er op het spel staat.

In gesprek met de NOS geeft Rulli aan eerdere edities van de wedstrijd te hebben bekeken. "Ik heb ook al een keer in De Kuip gespeeld. Met Real Sociedad vijf, zes jaar geleden. Het is een mooi stadion", vertelt de Argentijn. "Ik weet dat emoties meetellen. In Argentinië weten we daar alles van. Natuurlijk wil je het je rivaal zo moeilijk mogelijk maken. Dus we weten wat ons te doen staat." Rulli weet ook wie er verantwoordelijk is voor de standaardsituaties bij Feyenoord. "Ik weet dat Kökcu de vrije trappen neemt, maar het kan ook Danilo zijn." 

Rulli geeft aan dat het vak als doelman soms best apart is. "Je moet een beetje gek zijn om te keepen. Binnen het voetbal spelen wij onze eigen sport. We zijn de enigen die de bal mogen aanraken met de hand en we dragen een ander shirt. Dus ja, we zijn een beetje anders, maar zonder ons kun je geen wedstrijd spelen. Er ligt veel verantwoordelijkheid op onze schouders."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!