Nieuws

Opstellingen Feyenoord en Ajax bekend in aanloop naar De Klassieker

Opstellingen Feyenoord en Ajax bekend in aanloop naar De Klassieker

22 januari - 13:20 Laatste update: 13:29

Ajax start zonder Brian Brobbey aan De Klassieker. In de punt van de aanval kiest trainer Alfred Schreuder voor Mohammed Kudus. Steven Berghuis start wel in de basis tegen zijn voormalige ploeg Feyenoord.

Voorin kiest Schreuder voor Mohammed Kudus, Dusan Tadic en Francisco Conceição. Hierdoor zal Steven Bergwijn op de bank beginnen bij de Amsterdammers. Op het middenvelder kiest de trainer voor Kenneth Taylor samen met Davy Klaassen en dus Berghuis. Voor laatsgenoemde zal het een spectaculair weerzien worden bij de club waar hij meerdere jaren onder contract stond. Edson Álvarez schuift een linie naar achteren en staat achterin samen met Calvin Bassey, Jurriën Timber en Jorge Sánchez.

Bij Feyenoord houdt trainer Arne Slot vast aan zijn winnende formule. De coach van de Rotterdammers voert geen wijzigingen door ten opzichten van de vorige twee competitiewedstrijden. Positief nieuws voor Slot is de aanwezigheid van Quinten Timber. De middenvelder raakte enkele weken geleden geblesseerd, maar zit weer bij de selectie. Achterin spelen Marcus Pedersen, Lutsharel Geertruida, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman waardoor Jacob Rasmussen en Marcos López op de bank beginnen. 

De opstelling van Feyenoord: Bijlow; Pedersen, Geertruida, Hancko, Hartman; Wieffer, Kökcü, Szymanski; Jahanbakhsh, Danilo, Paixão.

De opstelling van Ajax: Rulli; Sánchez, Álvarez, Timber, Bassey; Taylor, Berghuis, Klaassen; Conceição, Kudus, Tadic.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s