Nieuws

Ocampos dolblij na 'ingewikkelde ervaring' bij Ajax: 'Streling van de ziel'

Ocampos dolblij na 'ingewikkelde ervaring' bij Ajax: 'Streling van de ziel'

22-01-2023 10:42 Laatste update: 10:49

Lucas Ocampos keerde deze winter vervroegd terug van Ajax naar Sevilla FC. De Argentijn maakte zaterdag tegen Cádiz CF zijn rentree bij de Andalusiërs en speelde een belangrijk rol.

'Hier terugkomen en winnen is voor iedereen heel belangrijk', reageerde Ocampos tegenover Estadio Deportivo. 'Ik voel me prima, elke dag werk ik iets meer dan mijn teamgenoten om weer in vorm te komen. Ik werk dubbele sessies af met de staf. Ik heb weinig minuten gemaakt, mijn ritme is weg. Ik moet hard blijven werken om weer op honderd procent te komen. Ik ben blij om hier weer te zijn.'

Sevilla won in de slotfase van Cádiz (1-0) doordat Ocampos een penalty verdiende, die Ivan Rakitic daarna binnenschoot. 'Wij kregen de beste kansen en gaven nauwelijks iets weg. Wij lieten het meeste zien dat we wilden winnen. De penalty lokten we uit, maar die werd uiteindelijk ook gegeven omdat wij de ploeg waren die naar voren drukte en echt voor het doelpunt ging.'

Het rentree van Ocampos werd beloond met een applaus in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. 'Ik heb er geen woorden voor om te beschrijven hoe ik me voelde toen ik het veld betrad. Ik luisterde naar hoe de mensen me hier ontvingen. Na een aantal moeilijke maanden was ik wel toe aan een streling van de ziel', aldus Ocampos, die zijn tijd bij Ajax beschreef als 'een ingewikkelde ervaring'.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!