Nieuws

Molenaar begrijpt niets van chaos in Amsterdam: 'Iets fundamenteel mis bij Ajax'

Molenaar begrijpt niets van chaos in Amsterdam: 'Iets fundamenteel mis bij Ajax'

22 januari - 08:43 Laatste update: 08:43
1

Keje Molenaar begrijpt niets van de huidige situatie bij Ajax. De voormalig prof ziet in Amsterdam enkel chaos en stelt dat De Klassieker zondagmiddag doorslaggevend kan zijn voor de titelrace.

Molenaar speelde in totaal 99 wedstrijden voor Ajax en bleef daarna ook verbonden aan de Amsterdammers. Volgens de huidig advocaat is er aan de top bij Ajax iets volledig mis. "Het vertrek van Daley Blind door de achterdeur laat zien dat er fundamenteel iets mis is bij Ajax", begint Molenaar bij de NOS. "In de raad van commissarissen zitten allemaal boekhouders, accountants en weet ik veel wat het allemaal zijn. Er zit he-le-maal niemand met een voetbalvisie. Oké, Adrie Koster zit er tijdelijk in. Maar hoe lang heeft hij bij Ajax gespeeld? Wat weet hij van de cultuur van Ajax?"

Ook op het gebied van spelersbeleid moet er het nodige veranderen volgens Molenaar. "Op het moment dat Ajax aan de weg timmert, worden de goede jongens weggehaald voor heel veel geld. Ajax is dus geen Bayern München. Ajax moet er op voorbereid zijn dat bij succes er vier, vijf spelers van de basis vertrekken. Dat vind ik momenteel het grote gebrek van Ajax. Er is geen goed plan B als er goede spelers worden verkocht."

Zondagmiddag neemt Ajax het in De Kuip op tegen Feyenoord. Volgens Molenaar is een overwinning op de Rotterdammers van cruciaal belang. "Als Ajax zondag verliest, is het gebeurd. Dan kan je het kampioenschap op je buik schrijven." Aftrap van de wedstrijd is om 14.30 uur.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!