Nieuws

Simons: 'Er zijn dingen gebeurd, maar het is nu aan ons om voor de titel te gaan'

Simons: 'Er zijn dingen gebeurd, maar het is nu aan ons om voor de titel te gaan'

22-01-2023 07:41
1

Xavi Simons stelt dat de focus nog altijd ligt op het winnen van de titel. De aanvallende middenvelder geeft aan een hectische week te hebben gehad, maar dat dat er eenmaal bij hoort.

In de afgelopen periode vertrokken Cody Gakpo en Noni Madueke uit Eindhoven. Het gemis van beide spelers was tegen Vitesse zaterdagavond (1-0) groot, maar volgens Simons verandert er niets aan de titelaspiraties. "Het is nu aan ons om dit seizoen door te pakken en voor de titel te gaan", aldus Simons tegenover ESPN. "Ik wil winnen, iedereen wil winnen. We gaan voor de titel, er is geen ander doel. Persoonlijk wil ik altijd winnen. Er zijn allemaal dingen gebeurd. We moeten het goed oppakken en het is belangrijk om samen als groep veel te communiceren en voor onszelf te staan."

Na twee gelijke spelen pakte PSV voor het eerst dit jaar de volle buit in een Eredivisiewedstrijd. "Na de afgelopen twee weken in de Eredivisie ben ik blij dat we hebben gewonnen. Het kan altijd beter, maar er zijn deze week allemaal dingen gebeurd in deze transferperiode", doelende op het vertrek van Madueke en Gakpo. "Iedereen is blij voor ze. Ze hebben een droomtransfer gemaakt."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!