Nieuws

Scherpen doet opvallende oproep: 'Volgende keer graag harder schieten'

Scherpen doet opvallende oproep: 'Volgende keer graag harder schieten'

21-01-2023 22:33
1

Kjell Scherpen heeft na de wedstrijd tussen Vitesse en PSV een opvallende oproep gedaan aan Guus Til. De PSV'er schoot binnen met een schot waar de doelman zich volledig op verkeek.

Scherpen was na afloop de meestbesproken speler in het duel: de doelman pakte in de eerste helft een strafschop van Luuk de Jong, maar maakte in het tweede bedrijf een forse fout én moest met rood vertrekken. In gesprek met ESPN blikt Scherpen terug op zijn wedstrijden met twee zijdes. "Het ging alle kanten op inderdaad. En het eindigt in mineur. Ik wilde lang wachten. Hij heeft zo'n stapje in zijn aanloop, vanuit daar wilde ik reageren", analyseert Scherpen de gepakte strafschop.

Het schot van Til leek absoluut houdbaar, maar Scherpen dook over de bal heen. "Dan kun je zien hoe voetbal is: een moment en die bal ligt erin. Dat is spijtig. Het is een trage bal, ik had tijd om na te denken. Ik wilde hem eerst iets anders verwerken. Maar hij mag er gewoon niet in. Volgende keer mag hij wat harder schieten, dat was misschien beter geweest", stelt Scherpen.

De doelman is het niet geheel eens met zijn rode kaart. "Bij Emmen – Cambuur gebeurde het vorige week ook, en dat was geel. Dan snap ik het niet, dat moet je dan ook gelijk trekken. Maar ik moet naar mezelf kijken. Het is niet fijn om zo te eindigen", besluit de doelman. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!