NEC rekent zonder geschorste Tannane af met FC Emmen en verstevigt plek negen

21-01-2023 20:40

NEC heeft zaterdagavond de negende plek verstevigd in de Eredivisie. Bezoekers FC Emmen waren niet bij machte om een gelijkspel af te dwingen in Nijmegen.

NEC moest het zonder de geschorste Ousmane Tannane stellen, die in de Gelderse Derby tegen Vitesse in de vorige speelronde een rode kaart pakte. Tannane zorgt vaak voor het meeste gevaar, maar in dit duel kon NEC rekenen op Landry Dimata. De aanvaller tekende na ruim tien minuten voor de openingstreffer. NEC bleef drukken bij de Emmenaren en dat leverde na ruim een half uur spelen de 2-0 op. Opnieuw was het Dimata die doel trof.

Emmen leek met een 2-0 achterstand naar de kleedkamer te vertrekken, maar voormalig Ajax-speler Richairo Zivkovic maakte op slag van rust de aansluitingstreffer. De bezoekers probeerden het op slag van rust nog, maar enkele minuten later viel de 3-1 voor NEC. Ibrahim Cissoko was dit keer de doelpuntenmaker. In de slotfase werd Mikkel Duelund naar de kant gehaald, die waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd in Nijmegen heeft gespeeld.

Door de overwinning komt NEC op 22 punten en wordt de voorsprong op nummer tien Go Ahead Eagles naar drie punten vergroot. De club uit Deventer komt zondag echter nog in actie. Emmen bivakeert op de zestiende plek en moet snel resultaten gaan boeken om uit de degradatiezone te ontsnappen.