Nieuws

Ziyech laat zich zien: 'Wordt hier ook wel de linksbenige Beckham genoemd'

Ziyech laat zich zien: 'Wordt hier ook wel de linksbenige Beckham genoemd'

21 januari - 17:45
0

Hakim Ziyech speelde zondag een verdienstelijke wedstrijd tegen Liverpool. De aanvaller van Chelsea mocht vanaf het begin starten en liet zich een aantal keer goed gelden, concludeerden de analisten van Viaplay.

Een aantal keer zagen we Ziyech weer de indraaiende voorzetten vanaf de rechterkant geven zoals hij dat ook veel in zijn Ajax-tijd deed. "Ziyech wordt hier de linksbenige Beckham genoemd", begon Viaplay-analist Sander Westerveld. "Het is zo gevaarlijk als je een jongen hebt die zulke voorzetten kan geven... Hij speelde een aardige wedstrijd."

Waar Chelsea over Ziyech beschikt, zou Liverpool wel zo’n type kunnen gebruiken, vervolgt de voormalig doelman van The Reds. "Gakpo kreeg amper voorzetten, want Salah was weer onzichtbaar en vanaf links kwam ook niks. Een speler als Ziyech is dan geweldig. Hij was heel gevaarlijk."

Ondanks dat de Marokkaanse spelmaker zich goed heeft kunnen laten zien, moet hij ergens toch wel gaan vrezen. Met Noni Madueke hebben The Blues een nieuwe rechtsbuiten binnengehaald. Dat maakt volgens John van ’t Schip niet zo veel uit. "Hij doet het fantastisch vanaf de rechterkant. Maar als Madueke op zijn positie komt, is het ook een mogelijkheid voor Ziyech om achter de spitsen te spelen. Daar kan hij nog veel meer tot zijn recht komen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie