Chelsea en Liverpool houden het op brilstand, Gakpo en Mudryk maken goede indruk

21-01-2023 15:27

Liverpool en Chelsea zijn met dezelfde stand geëindigd als waar vanmiddag mee werd afgetrapt. Cody Gakpo en debutant Mykhaylo Mudryk maakten een goede indruk, maar wisten hun elftal niet aan doelpunten te helpen: 0-0.

Met miljoenenaankoop Mudryk op de bank begon Chelsea aan het duel met Liverpool, waar Jürgen Klopp ook met een onverwachte basis elf startte. De Duitse manager had wel plaats voor Gakpo, maar gaf de jeugdige spelers de voorkeur boven vaste krachten als Trent Alexander-Arnold, Fabinho, Henderson en Darwin Núñez.

Het was Chelsea dat uit de startblokken schoot. The Blues leken op voorsprong te komen via een rebound van Kai Havertz, maar de aanvaller stond bij het binnenwerken van de bal in buitenspelpositie waardoor het feest na ingrijpen van de VAR niet doorging. Na dat moment was het Liverpool dat wat meer naar voren begon te spelen.

Via Cody Gakpo werden The Reds tot twee keer tot gevaarlijk, maar de Nederlander schoot twee vuurpijlen hoog over het doel van Kepa Arrizabalaga. Vlak voor rust leek Chelsea toch op voorsprong te komen maar winteraankoop Benoit Badiashile vond met een kopbal van dichtbij Alisson op zijn weg.

Zo’n tien minuten na de rust was daar de entree van Mudryk. De Oekraïner maakte zijn eerste minuten in het shirt van Chelsea en deed dat niet slecht. De aanvaller was gelijk gevaarlijk met een uitstekende dribbel en dito schot en eiste zowat elke bal op. Even later was er weer een kans voor Gakpo, die dan weer namens Liverpool de meeste dreiging had. De voormalig PSV’er nam een bal Bergkampiaans aan, maar miste overtuiging in de afwerking. Ondanks de kansen over en weer, eindigde het duel in een 0-0 gelijkspel.

Aan het gelijkspel hebben beide ploegen eigenlijk niets. Chelsea staat na twintig wedstrijden op een tiende plaats, terwijl Liverpool het met hetzelfde aantal punten met een achtste plaats moet doen.