Nieuws

Memphis ziet 'fighting spirit' bij Alético Madrid: 'Voelde dat hij me hier wilde'

Memphis ziet 'fighting spirit' bij Alético Madrid: 'Voelde dat hij me hier wilde'

21-01-2023 11:39

Memphis Depay heeft zijn eerste interview gegeven in het shirt van Atlético Madrid. De Oranje-vedette sprak veel met Antoine Griezmann en houdt van de fighting spirit waar de Madrilenen om bekend staan.

De officiële bevestiging zat er al langer aan te komen, maar afgelopen vrijdag maakte Atlético Madrid de transfer van Memphis wereldkundig. De Rojiblanco’s hebben de spits definitief overgenomen van FC Barcelona, waar hij op een tweede of misschien wel derde plan was beland.

"Ik ben blij dat ik hier ben. Het is een grote club die veel successen heeft behaald", begint Memphis op de eigen clubkanalen. "Veel grote spelers hebben hier gespeeld. Het is fijn dat ik in de Spaanse competitie kan blijven, daar heb ik me op aangepast. Het voelt goed om bij deze mooie club in deze mooie stad te zijn."

Ook qua speelstijl past Atlético bij Memphis, stelt hij. "Het team heeft fighting spirit, daar hou ik van. Ik kan me daar mee identificeren. Ik ben altijd op zoek naar goals, assists en creatieve posities rondom de zestien. Dat in combinatie met mijn fighting spirit, past bij mijn karakter."

Griezmann was één van de spelers waar de voormalig PSV’er veel mee sprak. "Grizi had alleen maar goede woorden over de club en de stad. Ik voelde dat hij mij hier wilde hebben en ik kijk er naar uit om met hem te spelen. Ik ben overal op verheugd en wil belangrijk zijn onder deze coach, die veel ervaring heeft", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!