Reactie

Bassey vergelijkt Klassieker met Old Firm: 'Klaar voor zijn om oorlog in te gaan'

Bassey vergelijkt Klassieker met Old Firm: 'Klaar voor zijn om oorlog in te gaan'

21-01-2023 10:32 Laatste update: 10:38

Calvin Bassey staat zondag voor zijn allereerste Klassieker met Ajax. De voormalig verdediger van Rangers FC is met de Old Firm wel wat gewend en is er klaar voor om 'de oorlog' in te gaan.

In zijn tijd bij Rangers speelde Bassey vier keer de Old Firm tegen Celtic, een affiche dat hij vergelijkt met de Klassieker tegen Feyenoord. "De spanning en de opbouw naar zo’n wedstrijd is ongelofelijk", begint de verdediger in een interview met AjaxTV. "In zo’n wedstrijd draaien de eerste 15 minuten niet om tactiek, maar om passie. Je moet er echt klaar voor zijn om de oorlog in te gaan. De eerste tackle, de eerste sprint, dat is zo belangrijk."

"Je voelt de spanning van de fans, dus je voelt jezelf ook een beetje een fan", vervolgt Bassey, die merkt dat de Klassiekerkoorts ook in Amsterdam heeft toegeslagen. "Mensen hebben het er de hele week over. Als je een fan tegenkomt op straat zeggen ze: Pak ze, zorg ervoor dat je van ze wint! Dat geeft je motivatie", besluit hij.

Of Bassey komende zondag aan de aftrap verschijnt, is de vraag. Alfred Schreuder heeft door het vertrek van Daley Blind en de schorsing van Devyne Rensch niet al te veel opties voor linkercentrale verdediger, maar ook Edson Álvarez kan op die plek spelen. Owen Wijndal kan daarnaast ook als linksback uit de voeten, waardoor een basisplaats voor de Nigeriaan niet zeker is.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!