Transfernieuws

Brands: 'Noni wilde terugkeren en Chelsea deed ons een niet te weigeren voorstel'

Brands: 'Noni wilde terugkeren en Chelsea deed ons een niet te weigeren voorstel'

21-01-2023 08:36 Laatste update: 10:18
1

PSV kreeg volgens algemeen directeur Marcel Brands een niet te weigeren bod op Noni Madueke. De aanvaller vertrok vrijdag naar Chelsea en tekent een contract tot 2031.

PSV ontvangt naar verluidt ruim 35 miljoen euro voor Madueke. Aangezien de Engelsman in Eindhoven zelfs nog geen onbetwiste basisspeler was, kon PSV moeilijk nee zeggen op het bod van Chelsea. "Als je naar onze positie in de voetbalpiramide kijkt, dan weet je dat er soms iets kan ontstaan waar we geen 'nee' tegen kunnen zeggen", vertelt Brands via de PSV-kanalen. "Noni had de wens om terug te keren naar Engeland. Ook om persoonlijke redenen. Dit heeft hij maanden geleden al uitgesproken. Chelsea heeft ons een niet te weigeren voorstel gedaan."

Na het vertrek van Cody Gakpo raakt PSV weer een talentvolle vleugelaanvaller kwijt. Brands stelt de achterban gerust en stelt dat de Eindhovenaren nog de markt op gaan voor waardige vervangers. "We zijn druk doende om de selectie te versterken, zodat we onze ambities kunnen handhaven." De directeur vertelt ondanks het verlies van Madueke trots te zijn op zijn overgang. "Noni en PSV hebben jaren geleden een plan gemaakt en dat is volledig uitgekomen. Hij kwam naar PSV met een missie en dankzij de inspanning van velen en zijn eigen toewijding is die missie geslaagd. Dat is iets om trots op te zijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!