Nieuws

Speciale ontmoeting voor Cocu: 'Er staat voor beide ploegen veel op het spel'

Speciale ontmoeting voor Cocu: 'Er staat voor beide ploegen veel op het spel'

21-01-2023 07:56

Phillip Cocu neemt het zaterdagavond met Vitesse op tegen zijn voormalige werkgever PSV. De druk zit er bij beide ploegen flink op, al ziet de oefenmeester kansen om punten te pakken in Eindhoven.

Voor Cocu is de ontmoeting van zaterdagavond speciaal te noemen. Als speler was de middenvelder succesvol bij beide ploegen en als trainer werd de voormalig international driemaal kampioen met PSV. Nu beide ploegen het lastig hebben, treffen ze elkaar in Eindhoven. "Het klopt dat er nu voor beide ploegen veel op het spel staat. Er zal extra druk op zitten, maar ik verwacht ook een extra gemotiveerd PSV", vertelt Cocu in De Telegraaf. "Ik zie wel progressie in ons spel, maar het moet wel leiden tot resultaten. De gelijke spelen laten zien dat we constanter aan het presteren zijn, maar uiteindelijk moeten we wedstrijden gaan winnen om echt weg te komen onderin. We zitten nog altijd in een benarde situatie en dat moeten we niet onderschatten."

Eén van de meest memorabele wedstrijden in de spelerscarrière van Cocu was zijn laatste. PSV won thuis met 5-1 van Vitesse en kroonde zich onverwacht tot landskampioen. "Het was bizar dat het zo eindigde. We hadden alles verspeeld, maar gingen volle bak voor onze laatste kans. Het was speciaal dat ik zelf de vijfde maakte. Ik wist al enige tijd voor mezelf dat ik zou stoppen, maar had het niet gedeeld met de buitenwereld. Die beslissing had ik zelfs al een paar maanden daarvoor genomen. En dan eindigt het op zo’n manier, met een kampioenschap."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!