Blind ziet Bayern München vanaf de bank punten verspelen tegen RB Leipzig

20-01-2023 22:57 Laatste update: 23:01

Bayern München is op bezoek bij RB Leipzig niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Daley Blind zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie van Der Rekordmeister, maar maakte nog geen speelminuten voor zijn nieuwe club.

De oud-Ajacied zat net als Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op de bank. Matthijs de Ligt verscheen wel aan de aftrap. Bayern begon sterk aan de wedstrijd en was vanaf minuut één de bovenliggende partij. Na een afgekeurde goal van Leon Goretzka schoot Eric Maxim Choupo-Moting tien minuten voor de rust de verdiende 0-1 tegen de touwen.

Na rust veranderde het spelbeeld. Leipzig drong wat meer aan en kwam al snel op gelijke hoogte. Marcel Halstenberg tikte van dichtbij binnen en tekende voor de 1-1. Blind, Gravenberch en Mazraoui kwamen niet meer binnen de lijnen en zagen vanaf de bank dat het duel in een gelijkspel eindigde. Door de uitglijder van Bayern kan nummer twee SC Freiburg de koploper dit weekend tot twee punten naderen.