PEC Zwolle loopt weg van Heracles Almelo, Hyballa debuteert bij NAC met een winst

20-01-2023 22:09

PEC Zwolle heeft een gat van drie punten geslagen op achtervolger Heracles Almelo. In Oss kende Peter Hyballa een geslaagd debuut als hoofdtrainer van NAC Breda.

PEC Zwolle - VVV-Venlo 2-0

PEC won vorige week van Heracles en is daarmee de gedeelde koploper in de KKD. In eigen huis kon het een gat van drie punten slaan, maar er moest wel gewonnen worden van VVV. En dat gebeurde. Tolis Vellios gaf een kwartier voor tijd met een prachtige hakbal een heerlijke pass op Davy van den Berg, die de 1-0 aantekende. Enkele minuten later bepaalde Lennart Thy de einduitslag op 2-0.

TOP Oss - NAC Breda 1-2

NAC Breda kwam in Oss al na acht seconden op voorsprong in de debuutwedstrijd van trainer Peter Hyballa. Na geklungel in de defensie schoot Charles-Jesaja Herrmann al heel vroeg raak. Tien minuten voor rust verdubellde Jort van der Sande de voorsprong op aangeven van Odysseus Velanas: 0-2. Een kwartier kwam Oss nog wel op 1-2 via Kyvon Leidsman, maar daar bleef het bij.

Almere City - De Graafschap 2-2

De Graafschap kwam al na twee minuten spelen op voorsprong via Jeffry Fortes. Beide ploegen zochten na de openingstreffer de aanval en de thuisploeg werd uiteindelijk beloond. Pascu kopte de 1-1 binnen namens Almere. Na een uur spelen schoot Siem de Jong de Superboeren weer op voorsprong, maar de vreude was van korte duur. Enkele minuten later tekende Jochem Ritmeester van de Kamp de 2-2 aan, wat tevens de einduitslag was.