Opstellingen

Bayern-opstelling bekend: slechts één Nederlander in de basis, Blind op de bank

Bayern-opstelling bekend: slechts één Nederlander in de basis, Blind op de bank

20-01-2023 19:58

Bayern München heeft de opstelling bekendgemaakt voor het duel met RB Leipzig, waarmee vrijdagavond de Bundesliga weer van start gaat. Der Rekordmeister zet direct aanwinst Yann Sommer op doel, maar houdt Daley Blind op de bank.

De Duitse topclub kiest voor Matthijs de Ligt en Dayot Upamecano als het centraal blok. Ryan Gravenberch en Daley Blind kijken toe vanaf de bank. Noussair Mazraoui heeft nog te veel last van een ontsteking en is niet opgenomen in de wedstrijdselectie. 

Bayern speelde recentelijk nog tegen RB Salzburg en daarin maakte Blind zijn officeuze debuut. De linksback zal in ieder geval niet vanaf de aftrap zijn eerste Bundesliga-minuten gaan maken. In de verdere opstelling van Bayern zijn weinig verrassingen te vinden.

Der Rekordmeister begon onzeker aan het seizoen in Duitsland, maar heeft zich goed herpakt en is weer op de eerste plek te vinden. Leipzig kan met een overwinning de koploper op drie punten naderen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!