Nieuws

'Bij Ajax zijn de spelers opgelucht dat Daley Blind is vertrokken'

'Bij Ajax zijn de spelers opgelucht dat Daley Blind is vertrokken'

20 januari - 18:52 Laatste update: 18:54

Binnen de spelersgroep van Ajax is er enige opluchting dat Daley Blind is vertrokken naar Bayern München, wordt gesteld in Kick-off de podcast. Blind stond bij Ajax bekend als een speler die lastig werd wanneer hij niet speelde. 

In de uitzending van de podcast laat Ajax-watcher Mike Verweij enkele fragmenten horen uit de documentaire van Blind van Videoland. "Daley is een heel sociale en behulpzame jongen. Heel competitief, echte winnaar, een zeurpiet soms op het trainingsveld", zegt Steven Berghuis. "Daley wordt te snel boos en klaagt veel. Zelfs op de trainers, maar ja, haha", voegt Brobbey daar aan toe. Volgens Verweij is het tekenend voor hoe Blind zich gedroeg in Amsterdam.

"We hebben natuurlijk ook al gezegd dat Blind ook met erik ten hag een groot conflict had. Toen speelde hij maar één wedstrijd niet. Eigenlijk proef je dat zijn medespelers het wel prima vinden dat hij nu weg is. Blind is een heel lastige en vervelende jongen wanneer hij niet speelt. Eén of twee spelers vonden het jammer, maar die zijn nu ook al om", vervolgt de Ajax-watcher van De Telegraaf.

Verweij denkt dat de spelersgroep van Ajax wil vechten voor Schreuder. "Tegen Twente zag het er niet uit, maar na die rode kaart vochten ze voor hun trainer. Dat hoor je ook wel in de spelersgroep. Ze vinden Schreuder een goede trainer, maar hij moet nu laten blijken of hij een goede manager is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie