Nieuws

Speelschema tweede seizoenshelft Eredivisie bekend: Super Sunday op 8 mei

Speelschema tweede seizoenshelft Eredivisie bekend: Super Sunday op 8 mei

22-12-2021 12:56

Het speelschema voor de tweede seizoenshelft in de Eredivisie is bekend. Nu duidelijk is welke ploegen Europees overwinteren (Ajax, PSV, Feyenoord, AZ en Vitesse) en nog meedoen in de strijd om de KNVB Beker, kon het schema worden opgesteld.  

De volgorde van het speelschema werd aan het begin van het al bekend. Nu heeft de KNVB de definitieve data voor alle Eredivisie-ontmoetingen vastgesteld, schrijft de voetbalbond op zijn website. Op 23 januari staat de eerste topwedstrijd van 2022 op het programma, wanneer PSV het in eigen huis opneemt tegen Ajax.  

De eerstvolgende Klassieker staat gepland op 20 maart: Feyenoord gaat dan op bezoek in Amsterdam. Tijdens de 32ste speelronde staan twee prachtige affiches op het programma. Op zondag 8 mei nemen eerst Feyenoord en PSV het tegen elkaar op, waarna AZ en Ajax Super Sunday afsluiten. 

TOPPERS EREDIVISIE 
Zondag 23 januari 14.30 uur: PSV - Ajax 
Zaterdag 5 februari 20.00 uur: PSV - AZ 
Zondag 27 februari 12.15 uur: AZ - Feyenoord 
Zondag 20 maart 14.30 uur: Ajax - Feyenoord 
Zondag 8 mei 14.30 uur: Feyenoord - PSV 
Zondag 8 mei 16.45 uur: AZ - Ajax 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!