Transfernieuws

'Dest maakt nog geen indruk bij Milan: Italianen gaan koopoptie niet lichten'

'Dest maakt nog geen indruk bij Milan: Italianen gaan koopoptie niet lichten'

20-01-2023 15:55

De kans dat Sergiño Dest ook volgend jaar in het shirt van AC Milan te bewonderen is, is klein. Volgens La Gazetta dello Sport zijn de Italianen op dit moment niet van plan om de koopoptie van twintig miljoen op de back te lichten.

Afgelopen zomer werd Dest door FC Barcelona verhuurd aan Milan, waar hij het vooral moet doen met invalbeurten. Van de zeven wedstrijden die hij voor I Rossonieri in actie kwam, waren dat er zes als invaller. Het aftikken van de twintig miljoen euro zou dan ook een flinke uitgave zijn voor wat hij tot nu toe heeft laten zien, aldus het Italiaanse medium.

Een andere factor die meespeelt is dat Dest aardig wat concurrentie heeft van gehuurde spelers met een optie tot koop. Het gaat om Brahim Díaz (Real Madrid) en Aster Vranckx (VfL Wolfsburg), die ook allebei aardig wat centen moeten kosten. Volgens de roze sportkrant is het ondenkbaar dat Milan alle drie de spelers vast gaat leggen, wat op dit moment dus een negatieve constatering is voor Dest.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!