Nieuws

Schreuder geheimzinnig over beoogde formatie: '5-3-2 is hele interessante variant'

Schreuder geheimzinnig over beoogde formatie: '5-3-2 is hele interessante variant'

20-01-2023 14:50
3

Alfred Schreuder heeft zich geheimzinnig opgesteld over de formatie waarin hij met Ajax gaat spelen tegen Feyenoord. De Ajax-trainer onthult op meerdere varianten te hebben getraind.

Ajax wist al vijf wedstrijden op rij niet te winnen in de Eredivisie en dus wordt er naar mogelijkheden gekeken om dat om te kunnen draaien. Een andere formatie zou één van de opties kunnen zijn, onthulde de Ajax-trainer in aanloop naar de Klassieker. Er is bijvoorbeeld op een 5-3-2 variant getraind.

"Dat zou zeker kunnen ja, 5-3-2 is een hele interessante variant", begon de oefenmeester na een vraag over deze formatie. "We hebben deze week wat varianten getraind en daar zit deze ook bij. Misschien zijn er momenten dat je het doet, je kan op verschillende momenten in de wedstrijd in verschillende formaties spelen, dat kan allemaal", klonk het.

Of Schreuder van zijn geliefde 4-3-3 formatie af gaat stappen, zal zondag moeten blijken. De aftrap van het duel in De Kuip is om 14.30.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!