Nieuws

Eerste afgelasting door de sneeuwval bekend: Willem ll en FC Eindhoven spelen niet

Eerste afgelasting door de sneeuwval bekend: Willem ll en FC Eindhoven spelen niet

20-01-2023 13:18

De hevige sneeuwval heeft zijn eerste voetbalslachtoffer gemaakt. Het duel in de Keuken Kampioen Divisie tussen Willem ll en FC Eindhoven is afgelast omdat het veld van de Tilburgers onbespeelbaar is.

Het overgrote deel van Nederland dat vanochtend uit het raam keek zag een witte biljartlaken in de straat. Dat was ook het geval in het Koning Willem ll stadion, waar de werknemers al vroeg uit de veren waren om het veld sneeuwvrij te maken. In eerste instantie leek het erop dat de wedstrijd door kon gaan, maar later op de ochtend werd bekend dat dat niet het geval is.

Een nieuw keuring van het veld zorgde ervoor dat de wedstrijd is afgelast. 'De conclusie na de veldkeuring van vrijdagochtend is dat het veld onbespeelbaar is geworden en de veiligheid van spelers niet gegarandeerd kan worden. Daar komt bij dat de weersomstandigheden kunnen leiden tot verkeersproblemen rondom het Koning Willem ll Stadion', aldus het statement op de officiële website van de Tilburgers.

Wanneer het duel tussen Willem ll en FC Eindhoven wordt ingehaald, is nog onbekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!