Transfernieuws

'Madueke tekent 'Boehly-contract' bij Chelsea na medische keuring mét optie'

'Madueke tekent 'Boehly-contract' bij Chelsea na medische keuring mét optie'

20-01-2023 11:41

Noni Madueke gaat een megacontract tekenen bij Chelsea FC. Todd Boehly, de Amerikaanse eigenaar van de club, staat erom bekend spelers voor een enorm lange tijd vast te leggen en dat zal bij de Engelse vleugelspeler niet anders zijn.

Volgens kwaliteitskrant The Times tekent Madueke na de medische keuring een contract tot 2030, met een optie tot een extra seizoen. De 'Europese' contractdeals van maximaal vijf jaar worden sinds de komst van Boehly eigenlijk niet meer gebruikt. De Amerikaan werkt zelf liever met langere contracten, wat in de Verenigde Staten in andere sporten vaak wordt gedaan. 

De 21-jarige speler verruilt PSV voor Chelsea en de Eindhovense club krijgt daar ongeveer 30 miljoen pond voor, omgerekend 34 miljoen euro. Na het ondergaan van de medische keuring van Madueke zal de speler zijn zevenjarig contract ondertekenen. Voor Chelsea is het de volgende grote aankoop. Namen als João Félix, Benoît Badiashile en Mykhaylo Mudryk maakten al de overstap naar Old Trafford. Chelsea staat op een teleurstellende tiende plaats in de Premier League

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!