Reactie

Fortuna niet 'kinderachtig' over Yilmaz: 'Hadden sportief gezien meer verwacht'

Fortuna niet 'kinderachtig' over Yilmaz: 'Hadden sportief gezien meer verwacht'

20-01-2023 08:18

De sportieve prestaties van Burak Yilmaz bij Fortuna Sittard vallen wat tegen, vindt Sjoerd Ars. De technisch manager is over het 'totaalplaatje' dat zijn aankoop brengt wel zeer te spreken, vertelt hij in gesprek met Voetbal International.

De entree van Yilmaz in de Eredvisie was een bijzondere. De Turkse spits die werd overgenomen van Lille OSC scoorde direct uit een vrije trap tegen Ajax, waarna het allemaal wat moeizamer ging. De teller staat inmiddels op vijf treffers, waarvan de laatste afgelopen zondag werd gemaakt in de thuiswedstrijd tegen PSV.

"Na zijn goede begin, waarin iedereen al dacht dat hij topscorer van de Eredivisie zou worden, is hij qua doelpunten en assists wat stil komen te vallen. In zijn topjaren wás hij ook zeker topscorer geworden, maar hij is geen 25 meer", begint Ars in gesprek met VI. De bestuurder is verder wel tevreden over zijn aankoop. "Maar we kijken ook naar het totaalplaatje. Hij is heel belangrijk voor de club, voor het team. Burak is een winnaar pur sang, die instelling brengt hij over op andere jongens", klink het.

"We hadden er sportief nog meer van verwacht, hijzelf ook. Moeten we niet kinderachtig over doen", vervolgt Ars, die het volste vertrouwen heeft in Yilmaz. "Hij krijgt nog wel de kansen en gaat echt wel weer scoren, dat verleer je niet. Zijn loopacties zijn van een ziekelijk hoog niveau. Tegen Go Ahead Eagles stond hij laatst wel een keer of acht buitenspel. Maar dan is de vraag: staat Burak buitenspel, of komt die bal te laat?", besluit hij.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!