Manchester City wint spektakelstuk tegen Tottenham Hotspur na fraaie comeback

19-01-2023 22:54 Laatste update: 23:01

Manchester City heeft de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur winnend afgesloten. The Citizens gingen met een 0-2 achterstand de rust in, maar gaven in de tweede helft gas en wonnen uiteindelijk met 4-2.

Zowel City als Tottenham begon afwachtend aan de wedstrijd. De ploeg van manager Pep Guardiola was wel de bovenliggende partij, maar kwam niet tot hele grote kansen. Harry Kane kreeg ook een goede mogelijkheid namens Tottenham, maar verder had de uitploeg niet veel in te brengen. Des te verrassender was de openingstreffer van Tottenham. Via Dejan Kulusevski pakte de bezoekers de leiding en enkele minuten later verdubbelde Emerson Royal de score. En dus gingen beide ploegen de rust in met een verrassende 0-2 tussenstand.

Na rust schoot City uit de startblokken. Na 51 minuten maakte Julian Álvarez de aansluitingstreffer, waarna Haaland de 2-2 aantekende. Tottenham gaf het helemaal weg en zag uitblinker Riyad Mahrez met twee goals de eindstand bepalen op 4-2. City verkleint het gat met koploper Arsenal tot vijf punten, al hebben The Gunners een wedstrijd minder gespeeld. Tottenham staat vijfde.