Nieuws

Nederlander in Serie B hoopt met ploeggenoot Fàbregas promotie af te dwingen

Nederlander in Serie B hoopt met ploeggenoot Fàbregas promotie af te dwingen

19-01-2023 21:45 Laatste update: 21:58

Cas Odenthal maakte afgelopen seizoen de overstap van NEC naar het Italiaanse Como 1907 en de overstap bevalt hem uitstekend. De 22-jarige centrale verdediger speelt bij de Serie B-club samen met onder meer voetbalicoon Cesc Fàbregas.  

Odenthal was na zijn vertrek bij NEC transfervrij en koos uiteindelijk voor een overstap naar Italië. "Ik was eerst heel dicht bij een andere club, maar dat ging niet niet door", begint de verdediger in gesprek met VoetbalPrimeur. "Toen kreeg ik op een vrijdag een belletje dat Como geïnteresseerd was. Daarna heb ik geloof ik op maandag al getekend. Het is heel snel gegaan. Ze wilden me ook heel graag en ze hebben een heel mooi plan, om uiteindelijk een stabiele Serie A-club te worden."

Odenthal keek zijn ogen uit toen hij arriveerde bij de club, die gevestigd is in de omgeving van het Comomeer. De omgeving is prachtig, maar al snel kwam de focus weer op het voetbal te liggen."Ik moest wel een beetje wennen aan de manier van voetballen. In Nederland is het meer technisch. Hier draait het vooral om het fysieke en tactische aspect. Het gaat gewoon puur om het resultaat, hoe dat wordt behaald maakt niet uit. Dat zie je terug in het voetbal. Het is allemaal heel effectief en doelgericht. Er wordt gewoon minder risico genomen", vertelt de verdediger.

Ook het samenspelen met Fàbregas is iets waar Odenthal optimaal van geniet. "Het is gewoon een hele normale en aardige vent. Hij is helemaal niet uit de hoogte. Ik zit toevallig met hem aan tafel. Dan hebben we het wel eens over zijn tijd in Engeland, dat is altijd wel leuk en leerzaam om te horen." Fàbregas is inmiddels alweer 35 jaar oud, maar de klasse druipt er volgens Odenthal nog altijd vanaf. "Je hebt soms gewoon momenten dat je denkt: dit kan hij gewoon haast niet gezien hebben. Dan wordt er druk op hem gezet en dan krijgt hij de bal met een steekbal alsnog bij een ploeggenoot. Ik kan hem ook altijd aanspelen, dat is voor mij heel fijn."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!