Transfernieuws

'Strategie van Dortmund pakt goed uit, Moukoko tekent tot 2026 bij'

'Strategie van Dortmund pakt goed uit, Moukoko tekent tot 2026 bij'

19-01-2023 19:51 Laatste update: 19:54
1

Youssoufa Moukoko maakt het seizoen af bij Borussia Dortmund, schrijft BILD. De achttienjarige aanvaller lag de laatste tijd onder vuur en kreeg een laatste aanbod van Die Schwarzgelben die hij heeft geaccepteerd.

Dortmund en Moukoko zaten lange tijd om de tafel om tot een akkoord te komen voor een contractverlenging. Moukoko staat de laatste maanden te boeken als een supertalent, maar de leeftijd van de tiener wordt nu in twijfel getrokken. De adoptievader van de voetballer zou het paspoort van de speler hebben gelekt en daarin staat dat Moukoko niet achttien, maar 22 is. 

Ondanks de nodige drama en kritiek lijkt Dortmund de 'transferpoker' te hebben gewonnen en beëindigd. Moukoko verlengt zijn contract tot 2026 bij de club en het is de bedoeling dat deze voor zondag wordt ondertekend. Moukoko kon vanaf de zomer transfervrij worden opgehaald, maar gaat nu ruim zes miljoen euro per seizoen verdienen én verdient een tekenbonus van ongeveer tien miljoen euro. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!