Nieuws

Negatieve beeldvorming rondom Fortuna gehekeld: 'Trainers hebben veel vrijheid'

Negatieve beeldvorming rondom Fortuna gehekeld: 'Trainers hebben veel vrijheid'

19-01-2023 19:37

Technisch manager Sjoerd Ars vindt het jammer dat de beeldvorming rondom Fortuna Sittard negatief is in de media en onder het publiek. De voormalig voetballer stelt dat de werkelijkheid anders ligt.

Ars spreekt in een uitgebreid interview met Voetbal International over de situatie bij de Limburgse club. Er was rondom Fortuna veel ophef tijdens en na de komst van Burak Yilmaz. Zo zou de Turkse vedette de trainingen hebben overgenomen en werd trainer Sjors Ultee ontslagen na bepaalde spelers niet op te stellen. 

Volgens Ars is er spreke van met twee maten meten. "Natuurlijk hebben wij Turkse eigenaren, die zitten bij een verliespartij misschien iets meer in de emotie dan een Nederlandse voorzitter. Hoewel, als ik aan de voorzitters van FC Utrecht en De Graafschap denk… Dat is de charme van die mannen, hoor je dan. Bij ons zijn het meteen Turkse taferelen. Ik wil het geen racisme noemen, maar in de beeldvorming wordt vaak met twee maten gemeten."

Ultee werd uiteindelijk de laan uit gestuurd. Volgens Ars was de trainer te loyaal richting zijn oude spelers. "Een aantal jongens had het een jaar eerder heel goed gedaan, maar ging ander gedrag vertonen. Toch hielden ze het vertrouwen. In de groep ontstond een gevoel van: of je nou goed of slecht speelt, als je maar een grote bek hebt, speel je toch wel. Dat kan niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!