Transfernieuws

NEC bereid mee te werken aan vertrek: 'Een huurspeler komt normaal om te spelen'

NEC bereid mee te werken aan vertrek: 'Een huurspeler komt normaal om te spelen'

19-01-2023 18:18
1

NEC is bereid mee te werken aan een winters vertrek van Mikkel Duelund. De huuspeler komt niet meer in het stuk voor in Nijmegen en wil het liefst voor 31 januari de club verlaten. 

Oussama Tannane en Magnus Mattsson krijgen de voorkeur in Nijmegen en daarom wil de 25-jarige Deen zijn heil elders zoeken. Duelund startte dit seizoen in de basis, maar is zijn basisplaats kwijtgeraakt. Een schorsing van Tannane brengt ook geen verandering aan de vertrekwens van de speler. "Dit speelt al langer", meent technisch directeur Carlos Aalbers tegenover Voetbal International. 

"Het gaat erom wat voor perspectief Mikkel hier heeft. Vorig jaar heeft hij 874 minuten gemaakt en vooral in de tweede seizoenshelft speelde hij weinig. Nu moet hij het de afgelopen maanden doen met invalbeurten. Een huurspeler komt normaal gesproken om te voetballen, dan is de vraag vanuit zijn kant logisch", vervolgt Aalbers. "We kijken ernaar en als er iets concreets komt, meldt hij zich bij ons. Wij zijn bereid om mee te denken en doen dat samen met Dinamo Kiev." Duelund wordt sinds 2021 gehuurd van de Oekraiënse club.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!