Nieuws

Ten Hag verklaart teleurstellend United-debuut Weghorst: 'Dat is niet makkelijk'

Ten Hag verklaart teleurstellend United-debuut Weghorst: 'Dat is niet makkelijk'

19-01-2023 16:47

Wout Weghorst maakte niet al te veel indruk bij zijn debuut voor Manchester United tegen Crystal Palace. Manager Erik ten Hag predikt geduld en benadrukt dat een overstap in de winter lastig is voor een speler.  

Weghorst startte woensdagavond direct in de basis bij Manchester United in het uitduel met Crystal Palace. De spits werd zonder al te veel te hebben bijgedragen na zeventig minuten gewisseld. "We spelen nu zeven, acht maanden in een bepaald systeem. Wout heeft slechts één wedstrijd gehad om aan de speelwijze te wennen", verklaart Ten Hag. "Het is niet makkelijk om halverwege het seizoen in een nieuw team te komen."

"Dat is niet representatief", vervolgt Ten Hag. Het gelijkspel (1-1) tegen Crystal Palace was een grote teleurstelling voor de mannen van de Haaksberger. Zeker na de 2-1 overwinning op Manchester City. "Toen kon Wout nog niet spelen en natuurlijk speelden we toen geweldig. Nu is het aan hem. Het was de beste keuze om met hem te starten. Hij heeft het profiel van een echte spits. Hij heeft het goed gedaan."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!