Transfernieuws

Bayern heeft vervanger Neuer eindelijk binnen: Sommer komt over van Gladbach

Bayern heeft vervanger Neuer eindelijk binnen: Sommer komt over van Gladbach

19 januari - 16:18
1

Bayern München heeft eindelijk een vervanger voor de geblesseerde Manuel Neuer binnen. Yann Sommer heeft tot medio 2025 getekend bij Der Rekordmeister.

Bayern was naarstig op zoek naar een nieuwe doelman, nadat Neuer door een skiongeluk zijn been brak en dit seizoen niet meer in actie kon komen. Eerst deed de club van Daley Blind, Matthijs de Ligt en Ryan Gravenberch verwoede pogingen om Alexander Nübel terug te halen naar Beieren, maar de doelman van AS Monaco zat niet op een vroegtijdige terugkeer te wachten. Daardoor kwam Bayern uit bij de 34-jarige Sommer. In eerste instantie zette Borussia Mönchengladbach hoog in, maar uiteindelijk is er nu toch een akkoord bereikt van minimaal acht miljoen euro voor de tachtigvoudig Zwitsers international.

"Yann Sommer is een waardevolle versterking voor ons, omdat hij veel internationale ervaring heeft en de Bundesliga kent", aldus Olivier Kahn, CEO van de Duitse grootmacht. "Hij heeft alles om bij te dragen aan ons succes." Ook Hasan Salihamidzic is in zijn nopjes. "Volgens ons is hij een van de beste keepers van Europa. Met zijn ambitie en karakter past hij goed in ons team."

De Zwitserse sluitpost is blij met zijn transfer naar Bayern. "Ik ken de enorme kwaliteiten en de aantrekkingskracht van deze club. Ik kijk erg uit naar alles wat komen gaat." Sommer kwam uiteindelijk tot 335 duels voor Borussia Mönchengladbach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie