Nieuws

Koeman sprak nog niet met Noppert over Oranje: 'Natuurlijk zou dat jammer zijn'

Koeman sprak nog niet met Noppert over Oranje: 'Natuurlijk zou dat jammer zijn'

19 januari - 15:45

Ronald Koeman heeft Andries Noppert nog niet gesproken in aanloop naar zijn nieuwe ambtstermijn bij het Nederlands elftal. De doelman van sc Heerenveen sprak al wel kort met de nieuwe keeperstrainer: Patrick Lodewijks.

"Ik heb nog geen contact gehad met de nieuwe bondscoach", aldus Noppert tegenover ESPN. "Wat niet is kan nog komen. Met Patrick Lodewijks, de nieuwe keeperstrainer, heb ik even contact gehad. Dat was een kennismaking, want ik kende hem nog niet persoonlijk. Dat is alleen maar goed. Verder is daar niet veel besproken en dus ook weinig over te melden."

Lodewijks is bezig met zich te oriënteren welke keepers in aanmerking komen voor Oranje. "Hij is nog niet in Friesland geweest", laat Noppert weten. "Daar ging het gesprek ook over. Als er nieuwe mensen komen bij de KNVB, dan willen ze graag weten met wie ze te maken hebben. Dan kan je het beste het gesprek aangaan. Dat doet de nieuwe keeperstrainer ook. Hij komt nog hierheen. Ik denk dat hij wil weten hoe ik in elkaar zit en hoe ik het WK heb ervaren."

Noppert is er naar eigen zeggen niet al te veel mee bezig. "Ik denk dat de mensen van de buitenwereld er meer mee bezig zijn dan ikzelf. Ik speel hier gewoon mijn wedstrijden en probeer dat zo goed mogelijk in te vullen. Meer kan ik niet doen. Dan is het aan een ander om daar keuzes in te maken. Verder ben ik er niet mee bezig."

Wel benadrukt de lange sluitpost dat het 'natuurlijk jammer zou zijn' als hij geen oproep krijgt voor Oranje. "Je wil graag voor je land uitkomen. Als ik daar nu de druk op zou leggen, gaat dat weer ten koste van iets anders."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s