Nieuws

El Ghazi in 'warm bad' beland bij PSV: 'Ben echt van deze club gaan houden'

El Ghazi in 'warm bad' beland bij PSV: 'Ben echt van deze club gaan houden'

19 januari - 15:23
0

Anwar El Ghazi hoopt na het vertrek van Cody Gakpo zijn steentje te kunnen bijdragen met doelpunten bij PSV. Eindhoven is voor de aanvaller in ieder geval in meerdere opzichten een warm bad.

"Ik ben hier heel warm ontvangen door de club en de fans", begint El Ghazi tegenover De PSV Supporter. "Dat had ik door mijn verleden niet gedacht", doelt de aanvaller op zijn verleden bij Ajax. "Dat doet me goed, ik ben echt gaan houden van deze club. Wat me opviel in Eindhoven: de mensen zijn hier veel opener, liever en zorgzamer." El Ghazi hoeft niet lang na te denken als hem wordt gevraagd wat zijn favoriete plek is op De Herdgang. "Het warme bad. Het is heel fijn om na een koude training mezelf zo op te warmen."

El Ghazi heeft bij Aston Villa de voorbije jaren genoten van de voetbalcultuur. "Hoe er om het voetbal gegeven wordt, dat is in zo'n voetballand veel intenser", aldus de aanvaller. "Het voetbal leeft daar meer: je hebt meer echte diehard fans. Dat zie je bijvoorbeeld ook tijdens de WK's, met het lied 'Its coming home'. Dan zie je pas hoe erg het leeft, zelfs in de supermarkt of kledingwinkel."

Ook in Eindhoven is El Ghazi op zijn plek. "We hebben veel jongens die een doelpunt kunnen maken, dat is onze kracht. We hebben geen moeite om te scoren en kunnen van een klein moment alsnog iets maken. En dat heb je nodig in het voetbal." El Ghazi hoopt na het vertrek van Gakpo naar Liverpool meer tot scoren te komen. "Ik kan zomaar een mindere wedstrijd spelen, maar toch belangrijk zijn met een doelpunt. Ik denk dat dat mijn sterkste punt is"

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie