Nieuws

Flekken doet boekje open over misgelopen WK: 'Het was geen duidelijk verhaal'

Flekken doet boekje open over misgelopen WK: 'Het was geen duidelijk verhaal'

19-01-2023 10:52

Mark Flekken doet een boekje open over het mislopen van het WK in Qatar. De Nederlandse sluitpost baalde als een stekker dat hij niet bij de WK-selectie van Louis van Gaal zat, maar ziet desondanks genoeg perspectief voor zijn toekomst bij Oranje.

"Ik was vol ongeloof. Ik was niet zozeer teleurgesteld, maar bitter. Ik had me het einde van 2022 iets anders voorgesteld", zegt Flekken in gesprek met Kicker over het mislopen van het WK, opgetekend door Voetbal International. De WK-droom van de 29-jarige sluitpost viel in duigen. Naar verluidt werd zijn aanwezigheid in Qatar niet op prijs gesteld. Flekken wil niet veel kwijt over het telefoongesprek met keeperstrainer Frans Hoek. "Het enige wat ik daarover wil zeggen, is dat het geen duidelijk verhaal was."

Flekken heeft ondanks het mislopen van zijn WK-droom vertrouwen dat hij terug kan keren in de Oranje-selectie. Hij stond namelijk al eerder op de radar bij bondscoach Ronald Koeman en keeperstrainer Patrick Lodewijks. "Dat was in 2019 toen ik tien duels speelde voor Alexander Schwolow. Maar toen werd ik niet opgeroepen, omdat ik als nummer twee niet vaak genoeg speelde. Dat kon ik begrijpen. Nu ligt het aan mij te presteren en op het niveau te komen dat ik had. En dan ligt het weer aan de bondscoach."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!