Transfernieuws

Update: Mönchengladbach verwelkomt Omlin en zwaait vertrekkende Sommer uit

Update: Mönchengladbach verwelkomt Omlin en zwaait vertrekkende Sommer uit

19 januari - 09:20 Laatste update: 17:37
0

Borussia Mönchengladbach lijkt de opvolger van Yann Sommer te hebben gevonden. Jonas Omlin is onderweg naar de Bundesliga-club en wordt overgenomen van het Franse Montpellier.

De Duitse tak van Sky Sports toont beelden waarop Omlin onderweg is naar Mönchengladbach om zijn contract te tekenen. Daarmee wordt direct duidelijk dat Sommer zeer waarschijnlijk bij Bayern München gaat tekenen om de geblesseerde Manuel Neuer tijdelijk te vervangen. 

De 29-jarige Omlin speelde tussen 2012 en 2020 in Zwitserland en maakte daarna de overstap naar Frankrijk. De Zwitser werd voor zes miljoen euro overgenomen van Montpellier en was daar dit seizoen de eerste keus. Het contract van Omlin liep tot 2024 door in Frankrijk. Omlin tekent tot 2027 bij Mönchengladbach met optie tot een extra jaar en zal de Duitse club rond de negen miljoen euro kosten.

Update: Borussia Mönchengladbach heeft de komst van Jonas Omlin bekendgemaakt. De Duitse club heeft eveneens afscheid genomen van Yann Sommer, die na jarenlange trouwe dienst naar Bayern München vertrekt. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie