Nieuws

Blind bereidde zich bij AFC voor op Bayern-stap: 'Jongens werden opgetrommeld'

Blind bereidde zich bij AFC voor op Bayern-stap: 'Jongens werden opgetrommeld'

19 januari - 07:25
0

Daley Blind was in de winterstop niet meer welkom bij Ajax en besloot daarom in afwachting van een nieuwe club bij amateurclub AFC te trainen. De 99-international kon terecht bij de club die bij hem om de hoek zat.

Blind vertelt aan het Algemeen Dagblad dat AFC ver ging om de verdediger fit te houden in afwachting voor een nieuwe club. "Het is wel grappig dat de groepstraining bij de amateurs van AFC 1 mijn voorbereiding op Bayern is geworden. Die club ligt bij mij naast de deur en in eerste instantie wilde ik er een paar ballen vragen om in mijn eentje wat te kunnen doen. Maar de trainer van AFC was zo aardig om jongens op te trommelen die in hun kerstvakantie ook zin hadden om bezig te zijn."

Met Blind trainen zag een aantal amateurs wel zitten, zelfs in de kerstvakantie. "Een mannetje of acht, negen vond het leuk om met mij samen overdag te trainen. Dat hebben we zo een aantal keer gedaan. Daarnaast had ik het eerst in mijn leven een sportschoolabonnementje genomen."

Inmiddels is Blind aardig ingespeeld bij Bayern München. De speelstijl van Der Rekordmeister doet Blind aan een bekende ploeg denken. "De spelprincipes doen me wel denken aan die van Erik ten Hag bij Ajax. Bijvoorbeeld de backs die aan de binnenkant de bal vragen op het middenveld, aan de contrakant. Of het doordekken van de verdedigers als we hoog druk zetten."

De verdediger is vooral gehaald als tijdelijke vervanger van Lucas Hernández, maar Blind weet dat er kansen liggen. "Ik ben in eerste instantie als stand-in binnengehaald, maar er zijn zoveel wedstrijden in alle competities. Nagelsmann werkt als trainer bewust niet met een heel grote kern, want hij wil dat alle spelers in zijn selecties altijd perspectief zien", besluit Blind. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie