Zwaar geïrriteerde Buijs: Wat is er met die mensen aan de hand, joh?

Zwaar geïrriteerde Buijs: "Wat is er met die mensen aan de hand, joh?"

22-12-2021 09:57 Laatste update: 10:12
Eredivisie 0 Reacties

Danny Buijs is opvallend kritisch over de arbitrage na de uitwedstrijd tegen AZ. FC Groningen-verdediger Neraysho Kasanwirjo kreeg al in de vierde minuut een rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. Buijs voelde zich zwaar benadeeld en luchtte zijn hart na de wedstrijd.

Voor de camera's van ESPN keek Buijs de beelden van de rode kaart nog eens terug en zijn gevoel werd daarmee bevestigd. "Het is een ongelukkige actie, maar hier heb je te maken met mensen die niet zelf gevoetbald hebben", zegt de Groningen-trainer. "Als je de beelden dan vijftien keer terugspoelt en vertraagd afspeelt.."

Nog geen tien minuten na de rode kaart van Kasanwirjo kreeg Buijs zelf geel van de scheidsrechter. "Ik ga daar niet teveel over zeggen anders hangt de tuchtcommissie weer aan mijn broek", stelt de trainer, die het desondanks niet kan laten: "Die vierde officials zijn om te huilen. Met welke intentie komen die mensen naar de wedstrijd?"

"Natuurlijk is er emotie, maar er zijn geen scheldwoorden gevallen", vertelt de 39-jarige oud-prof. "Toch roepen ze gelijk in hun oortje: 'Buijs, gele kaart, Buijs gele kaart'. En dan tegen andere stafleden: 'moet je ook een gele kaart?' Zelfs tegen de dokter. Wat is er met die mensen aan de hand, joh? Ga lekker onder de kerstboom zitten met een oliebol en komt tot rust."

Tot slot heeft Buijs ook wat aan te merken op de VAR. "Fouten maak ik ook, maar zij kunnen de situatie nog terugkijken. Het is alleen bepalend wie de VAR is. Bij deze VAR weet je dat het echt duizend procent een fout moet zijn voordat hij ingrijpt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie