Nieuws

Verrassing uit Breda: NAC haalt Peter Hyballa terug als hoofdtrainer

Verrassing uit Breda: NAC haalt Peter Hyballa terug als hoofdtrainer

18-01-2023 18:51

Peter Hyballa keert terug als trainer van NAC Breda. Dat meldt de Brabantse club woensdagavond via haar officiële kanalen. De 47-jarige Duitser is de opvolger van Robert Molenaar en was in 2020 al eens een halfjaar eindverantwoordelijke in het Rat Verlegh Stadion.

Ook nu is Hyballa in principe trainer tot het einde van het seizoen, maar beide partijen hebben een optie om het contract met een jaar te verlengen. "De stad Breda is nooit uit mijn gedachten geweest, dat is bekend. Voor nu is het voor mij meteen 'volle bak' erop. Het behalen van de play-offs is het grote doel en verder komen in de beker is uiteraard ook van groot belang. Ik begin er graag aan, omdat je bij NAC nooit alleen staat in zo'n situatie; je hebt thuis altijd een heel stadion achter je. Ik verheug me daar op", aldus Hyballa.

De Parel van het Zuiden staat momenteel op de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. In de achtste finales van de KNVB Beker nemen ze het op tegen sc Heerenveen. Eerder op de woensdag werd ook bekend dat de Brabanders zich hebben versterkt in de aanval. Oud-Excelsiorspeler Eliás Már Omársson tekende een contract voor anderhalf jaar.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!