Nieuws

NAC haalt met oud-doelpuntenmachine van Excelsior gewenste aanvallende versterking

NAC haalt met oud-doelpuntenmachine van Excelsior gewenste aanvallende versterking

18-01-2023 18:26

NAC Breda heeft haar aanvalslinie versterkt met de komst van Elías Már Ómarsson. Dat meldt de Brabantse club woensdagmiddag via de officiële kanalen. De IJslandse spits is een oude bekende in Nederland. Tussen 2018 en 2021 speelde hij voor Excelsior.

NAC contracteert Ómarsson in ieder geval tot de zomer van 2024, maar heeft een optie voor nog een extra jaar. De Parel van het Zuiden kon hem transfervrij overnemen, omdat zijn verbintenis bij Nîmes Olympique werd ontbonden. De 28-jarige speelde in het huidige seizoen twaalf wedstrijden voor de club uit de Franse Ligue 2, scoorde daarin eenmaal en gaf ook twee assists.

In de zomer van 2018 kwam Ómarsson van IFK Göteborg naar Excelsior. Daar maakte hij indruk door in 97 wedstrijden 44 keer te scoren, waaronder zevenmaal in de Eredivisie. Bij NAC hoopt hij dergelijke cijfers weer te kunnen neerzetten. De geelzwarten staan op de twaalfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie en hopen met de international de weg naar boven weer in te kunnen slaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!