Nieuws

Groningen-supporters boycotten Derby van het Noorden, clubbestuur steunt actie

Groningen-supporters boycotten Derby van het Noorden, clubbestuur steunt actie

18-01-2023 18:12 Laatste update: 18:14

Tijdens de Derby van het Noorden van aanstaande zondag zullen de supporters van FC Groningen niet aanwezig zijn. De fans boycotten de wedstrijd wegens aanvullende voorwaarden, waardoor de helft van de aanhang niet mee kon naar het Abe Lenstra Stadion.

FC Groningen steunt de actie van haar supportersvereniging. De gemeente Heerenveen zou woensdag aanvullende voorwaarden hebben gesteld aan de supporters met een ticket. Daardoor konden er slechts 600 supporters mee in plaats van de oorspronkelijke 1200.

De algemeen directeur van FC Groningen, Wouter Gudde, reageert op de clubwebsite. 'Laten we voorop stellen dat mensen die zich niet kunnen gedragen, daarvoor een passende straf moeten ontvangen. Wat nu in Heerenveen gebeurt – en we eerder ook na het duel met Excelsior hebben gezien – is dat er volledige groepen worden gestraft. De goeden moeten onder de kwaden lijden. Dat is onacceptabel. Wij snappen het besluit van onze supporters en staan volledig achter deze keuze.'

Vorige week zondag waren er tijdens de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC ook geen uitsupporters aanwezig door een boycot. Sc Heerenveen – FC Groningen begint aanstaande zondag om 12.15 uur. Groningen staat net boven de degradatiestreep, op de vijftiende plaats. Heerenveen staat in de middenmoot op plek acht.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!