Reactie

Tagliafico blikt terug op WK-schoppartij: 'Reageer niet als er niets is gebeurd'

Tagliafico blikt terug op WK-schoppartij: 'Reageer niet als er niets is gebeurd'

18 januari - 17:25
0

Nicolás Tagliafico heeft zijn licht laten schijnen over de kwartfinale op het WK in Qatar tussen Argentinië en het Nederlands elftal. De voormalig Ajax-back vocht het een en ander uit met Denzel Dumfries, iets wat volgens hem niet zomaar gebeurde.

Het duel stond bekend om zijn vele opstootjes, maar het moment van Leandro Paredes spande de kroon. De Argentijn stond koud in het veld toen hij Nathan Aké onderuit tackelde, waarna hij de bal in de dug-out van Oranje kegelde. Dat zorgde meteen voor een heetgebakerd opstootje.

"Ik weet nog dat ik Dumfries vastgreep te midden van het tumult na de actie van Paredes", begint Tagliafico in een interview met de Argentijnse Youtuber Luquitas Rodriguez. "In de adrenaline van het spel reageer je niet op iemand als er niets is gebeurd. Elke keer dat één van ons een trap uitdeelde, begonnen zij dingen te roepen", vervolgt de Argentijn, die aangeeft dat dat weinig zin had. "Bijna niemand verstaat Engels..."

Ook de acties van Andries Noppert tegen Lautaro Matínez zorgden volgens Tagliafico niet voor het gewenste resultaat. "Wat kan een Nederlandse doelman tegen je zeggen? Spaans kan hij niet spreken en van Engels verstaan de meeste van ons niets", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie