Nieuws

Vraagtekens bij PSV-doelwit: 'Echte spits die nooit op de flanken heeft gespeeld'

Vraagtekens bij PSV-doelwit: 'Echte spits die nooit op de flanken heeft gespeeld'

18 januari - 15:27
0

Mocht PSV met Fabio Silva op de proppen komen dan is dat uiterst opmerkelijk, wordt geconcludeerd in Done Deal de podcast van VoetbalPrimeur. De Eindhovenaren zijn drastisch op zoek naar een aanvallende versterking, maar of dat nu een spits moet zijn is de grote vraag.

Om in te spelen op het vertrek van Cody Gakpo en de mogelijke transfer van Noni Madueke is PSV druk op zoek naar een aanvaller. Dinsdag werd bekend dat dit Silva moet worden, die door Wolverhampton Wanderers is verhuurd aan Anderlecht. De Portugees is dan wel een aanvaller, maar geldt als ware centrumspits.

"Het is wel opmerkelijk. Hij wordt niet perse gehaald voor de flanken want het is een spits. Hij moet achter De Jong gaan dienen", begint Nordin ’t Hart, redacteur bij VP in Done Deal de podcast, die bijval krijgt van collega Lars Teunissen. "Ik vind het een vreemde move. Het is een echte centrumspits die nog nooit op de flanken heeft gespeeld. Nu dreig je een tweede buitenspeler te verliezen en kom je aan met een spits. Ze willen hem nu voor anderhalf jaar huren van Wolves, maar dan hebben ze er in die zin weinig aan omdat ze aan deze potentiële groeibriljant niets gaan verdienen."

De dagen van Silva bij Anderlecht lijken in ieder geval sowieso geteld. "Bij Anderlecht is hij gebrouilleerd met trainer Brian Riemer. Hij scheen ongemotiveerd te zijn, daar heeft de trainer iets van gezegd en toen is er een woordenwisseling geweest. Hij heeft nu gezegd niet meer voor Anderlecht te gaan spelen, dus is het einde verhaal voor hem."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie