Nieuws

Onbegrip na exit 'paniekaankoop' Ocampos: 'Net als Bassey geen Ajax-speler'

Onbegrip na exit 'paniekaankoop' Ocampos: 'Net als Bassey geen Ajax-speler'

18 januari - 14:40

Marciano Vink kan maar weinig begrip opbrengen voor de komst en het vertrek van Lucas Ocampos bij Ajax. De Argentijnse aanvaller kwam deze zomer naar Amsterdam, maar vertrok na een halfjaar alweer terug naar Sevilla FC.

Vink bestempeld het gevoel rondom het aantrekken van Ocampos als 'een soort paniek' bij het technische duo Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar. "Als je puur naar de speler kijkt, is hij net als Bassey geen Ajax-speler", concludeert Vink bij Voetbalpraat van ESPN. "Ze moesten nog iemand kopen, omdat Antony wegging. Je had er voorin al veel die recht hadden op een basisplaats en je haalt er iemand bij waar je zeker van weet dat hij eerst op de bank zit. Daar is Ocampos te duur voor. Ik begrijp de hele move niet. Nu moet je je verlies pakken."

"Er is zijn aantal voorwaarden, wil je bij Ajax slagen", vervolgt Vink. "Als verdediger moet je de bal naar de goede kleur spelen en voorin moet je bepaalde technische vaardigheden hebben." Die voorwaarden ontbraken bij Ocampos volgens Vink. "Hij is een loper en daar heeft Ajax Klaassen al voor. Het aantrekken van deze spelers een soort paniek geweest", aldus de oud-speler van Ajax en PSV. "Ze moesten nog iemand kopen, omdat Antony wegging. Je had er voorin al veel die recht hadden op een basisplaats en je haalt er iemand bij waar je zeker van weet dat hij eerst op de bank zit. Daar is Ocampos te duur voor. Ik begrijp de hele move niet. Nu moet je je verlies pakken."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!